Centering®

background-651766_960_720

WAT IS EEN CENTERING® PRACTITIONER?

Ik ben in de eerste plaats een begeleider die jou kan ondersteunen bij bepaalde thema’s, klachten of verankerde gewoontes waarbij er steeds aandacht is voor de fysieke, mentale en emotionele behoeften.

Een centering® practitioner werkt via het dynamisch model van Centering®. Dit is een model dat helpt om op een circulaire manier te kijken naar de mens in zijn totaliteit. Dit wil zeggen, niet meer oorzaak-gevolg gericht, niet meer los van elkaar, maar ondersteunend, voedend, zoekend naar de verbinding met jezelf, je relaties, je omgeving.

Er worden geen diagnoses gesteld, je wordt wel ondersteund en begeleid bij een groeiproces van: stress, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, burn-out, gebrek aan zelfvertrouwen, het niet vinden van je weg, terugkerende patronen, slaapmoeilijkheden, angst,…

WAT KAN EEN CENTERING® PRACTITIONER VOOR JE BETEKENEN?

Omdat spanningen vooral in het lichaam zeer voelbaar zijn, gebruikt de centering® practitioner het fysiek lichaam als toegangspoort om in contact te komen met het proces waar je je op dat moment in bevindt. Daarnaast kan een centering® practitioner jou meer voeling doen krijgen met bepaalde bewuste of nog niet bewuste kwaliteiten en talenten.

Door zachte aanrakingen en met behulp van bepaalde technieken, krijg je zicht op:

  • waarom er bepaalde fysieke klachten steeds terugkomen,

  • waarom bepaalde emoties en gedachten zich blijven herhalen,

  • waarom je steeds vastloopt op bepaalde thema’s in je leven,

  • welke gebieden in je lichaam gespannen zijn en wat je hieraan kan doen,

  • welke kwaliteiten en krachten je in jou draagt.

Door in te werken op de beweeglijkheid van weefsels van o.a. organen, spieren, klieren, botten, helpt de centering® practitioner het lichaam te openen zodat het zichzelf kan bevrijden van bepaalde spanningen. Je ervaart een bijzondere ontspanning en er komt ruimte vrij om terug in verbinding te komen met jezelf, je dromen en verlangens.

Een centering® practitioner vertrekt vanuit jouw kracht en talenten. Je krijgt ook tools aangeboden die je in staat stellen om stappen te zetten zodat er verandering in je dagelijks leven plaatsvindt.

De sessies verlopen op een veilige, zachte en voedende manier, op jouw ritme en duren ongeveer een uur, waarbij ondersteuning, coaching, vertrouwen en respect voor jouw eigen proces centraal staan.

 Kostprijs: 40(sessie duurt 1 uur)

MEER INFO?

Zie website : 

www.centeringindepraktijk.be

www.centering.be

 

 

ELS1